نام:

اينجانب خسرو صحّاف فارغ التحصيل معماري بسال 1373 از دانشگاه علم و صنعت ايران بوده و در حال حاضر دانشجوي دوره دكتري معماري در واحد علوم و تحقيقات تهران و مدرس دانشكده معماري دانشگاه آزاد اسلامي مشهد مي باشم.وب لاگ خانه ايراني فعاليت خود در زمينه مباحث معماري از سال 1383 آغاز نموده است.

چهارشنبه، خرداد ۳۱، ۱۳۸۵

تحلیل

متجاوز از یکسال و نیم پیش که این وب لاگ فعالیت خود را با عنوان Archiclub آغاز کرد ، روند فعالیت خود را در سه مرحله پیش بینی نمودیم ؛ شناخت وب لاگ ، بررسی و تحلیل این پدیده و دست آخر اعلام نظر در خصوص آن . شاید بتوان گفت که چندی است خود بخود پای در مرحله تحلیل این تجربه گذاشته ایم و طبعاً در جایی که اقتضا کند به اعلام نظر و تصمیم گیری خواهیم پرداخت .
مبحث تحلیل ، طبعاً مجرد و مستقل از دو حوزه ماقبل و مابعد خود نبوده و در واقع در محیطی بازخوردی ، گذشته و تصوری از آینده با یکدیگر تعامل خواهند داشت. فضای تحلیلی نوعی تامل در روند فعالیت (ذهنی و عینی) ایجاد می کند ، شرایطی که اجازه می دهد حتی از خارج به سوژه توجه شود و بدون موضع گیری و جانبداری ، مطلب مورد بررسی و نقد قرارگیرد .
در باب موضوع وب لاگ ، شاید بتوان از دو مقیاس به تحلیل آن پرداخت ؛ در مقیاس عام و در مقیاس خاص .در مقیاس عام به اوضاع بالادست توجه می کنیم ؛ موضوع دنیای معاصر (جهان ارتباطات و مقتضیات آن) و در مقیاس خاص وب لاگ های تخصصی معماری (در حد امکان) و طبعاً وب لاگ خانه ایرانی را نقادانه بررسی می کنیم .
بروس آلسوپ صاحب نظر معماری در خصوص فضای کار معماری عقیده دارد که می بایست دارای دو ویژگی باشد ؛ 1- محیطی دلگرم کننده 2- سرشار از نقد آگاهانه . امیدوارم که بتوانیم در محیط تحلیلی یاد شده ، این دو فاکتور اصلی را لحاظ کرده و از این طریق به شرایط مناسب تری دست یابیم . نتایج نقد و تحلیل نیز قابل پیش بینی نمی باشد ولیکن با حفظ صحت و سقم در روشمندی فعالیت ، هر گونه دست آوردی مغتنم خواهد بود و باارزش .
لذا ورود به حوزه نقد و تحلیل را در این وب لاگ اعلام نموده و امید است تامل و تفکر (انتقادی) به عنوان جزئی جدایی ناپذیر همواره در فعالیتهای این وب لاگ جاری و ساری باشد .
در اینجا از کلیه دوستانی که تمایل به نقد و یا ارائه نظری در این ارتباط دارند ، همیشه استقبال می شود .


7 نظر:

Blogger sm3074 گفت...

tooye oon jalasate ghadim to daftare shoma, kheilia sherkat mikardan, oon adama kojan?!va che mikonan? chera oonayeeke ba hayejun esme weblog pishnehad midadan, hata nemian inja comment bezaran?!

۱۱:۳۱ بعدازظهر  
Blogger ah گفت...

سلام. امیدوارم که خوب باشید. خوشحالم که وبلاگ شما رو از طریق وبلاگ سینا مصداقی پیدا کردم. منتظر مطالب شما هستیم. پاینده باشید.

۴:۲۹ قبل‌ازظهر  
Anonymous ناشناس گفت...

aghaye mesdaghiye aziz, hanuz ham eddeyi montakhab az oon afrad hastand va faaliat darand ham dar jalasate hozuri va ham dar webloghaye shakhsishun va agar mibinid kamtar comment migozarand be in ellat ast ke in mabahes axaran dar yek comment nemigonjand
va mataleb axaran besurate email khedmate aghaye mohandes era'e migardand.

lida aminian

۲:۱۰ بعدازظهر  
Anonymous ناشناس گفت...

استخراج پدیده های رنگی طبیعت و یا به بیان علمی تر، فرکانس های دیداری رنگی موجود در طبیعت، آن هنگام که توسط دید تعاملی ناظر از طریق باز تولید مفهومی با روش بیانی، مورد مدّاقه قرار می گیرد، نتیجه از یک سو حائز موجودیت ماهوی ذهن بیان کننده (هنرمند) و از سوی دیگر مفهوم اصیل اولیه (طبیعت) و در نهایت، آمیزه ای از این دو (ذهن هنرمند به مثابه جزئی از طبیعت)، ذهن مخاطب مورد قلقلکی رنگی قرار می دهد؛ قلقلکی شیرین، شاد و البته دارای تاثیر دامنه دار ... .
http://akhiabanian.ir/archives/2006/Sep/16/399.php
اگر تشریف بیارین خوشحال می شم.

۱:۵۶ بعدازظهر  
Anonymous ناشناس گفت...

با سلام:

راستش از دیدن سایتی که به بررسی معماری شهر مشهد (زادگاهم)پرداخته خیلی خوشحال شدم. بخصوص که مطالبتان در مورد تعامل نیروهای اثر گذار بر معماری در دو سطح درونی و بیرونی ( جهانی-بومی) یا عاملیت-ساختار را در پست قبلیم نوشته بودم. امیدوارم تبادل فکری بیشتری داشته باشیم.



جالبتر اینکه من هم علم و صنعتی هستم ورودی ۷۴. نمید.نم آقای رضا تقوی رو می شناسین. ایشونم ورودی ۷۲ و الان مشهد مشغول کاره
با آرزوی موفقیت

۱۱:۳۶ قبل‌ازظهر  
Anonymous ناشناس گفت...

fazaie blogeton khili teorie bishtar shabihe yek bloge adabi shode ta memari!

۱۱:۴۸ بعدازظهر  
Anonymous ناشناس گفت...

به نام يگانه معمار خلقت

با سلام و احترام

خدا رو شکر که سعادت حضور در اينجا رو داشتم

من دانشجوي معماري هستم

من از شما تقاضا دارم کمکم کنيد

من علاقه خاصي به معماري دارم

اما توي دانشگاهم تنها چيزي که

نفهميدم معماريه

من عاجزانه تمنا ميکنم منو به عنوان

کوچک شاگرد قبول بفرماييد

و منو راهنمايي کنيد

من تمايل زيادي دارم که معماري و

کاملاٌ درک کنم

...................

با تشکر کوچک شاگرد شما رفيعي - ( از مشهد )

۳:۴۹ قبل‌ازظهر  

ارسال یک نظر

اشتراک در نظرات پیام [Atom]

<< صفحهٔ اصلی